Informatie

Fantasie en werkelijkheid ontmoeten elkaar in het Sprookjesbos. Op een bosrijke heuvel in Valkenburg, vermaakt jong en oud zich met sprookjes, spelen en oud-Hollands vertier.

Snel naar:

Openingstijden

In juli en augustus is het Sprookjesbos iedere dag open. Tijdens de schoolvakanties en op feestdagen zijn wij dagelijks geopend. Daar buiten op woensdag, vrijdag, zaterdag en zondag. Bekijk hier de openingstijden.

Toegangsprijs

Jong en oud bezoeken het Sprookjesbos voor € 7,50 per persoon. Kinderen tot 3 jaar mogen gratis mee naar binnen. Jullie kunnen in het hele park met pin betalen. Koop hier eenvoudig je e-tickets of Zomerpas.

sprookjesbos-seizoenspas-25
Seizoenspas

Wil je vaker komen? Een seizoensabonnement kost slechts € 25,- per persoon. Vraag hiernaar in het park of bestel direct online een jaarkaart voor het Sprookjesbos.  Seizoenspashouders van het Sprookjesbos ontvangen tevens 15% korting bij Kasteelpark Born.

Parkeren

Parkeren doen jullie eenvoudig op parkeerplaats Geulpark aan de Oud-Valkenburgerweg. Vanaf hier loop je naar de ingang van het Sprookjesbos. Parkeren kan met je bankpas.

Openbaar vervoer

Vanaf station Valkenburg neem je bus 49 richting Gulpen. Jullie stappen uit bij halte Parkhotel, de benedenburen van het Sprookjesbos.

parkeerplaats sprookjesbos

Toegankelijkheid

Het Sprookjesbos is gelegen op de Heunsberg in een bosrijke omgeving. Dat betekent dat je continu berg op of af loopt. De Heunsberg brengt obstakels met zich mee waardoor de toegankelijkheid niet overal optimaal is. Tot onze spijt zijn sommige onderdelen dan ook slecht of niet bereikbaar voor mindervaliden.

Huisregels

Om jullie bezoek en dat van anderen zo aangenaam mogelijk te maken, gelden een aantal regels in en rondom het Sprookjesbos:

  • Eigen consumpties – met uitzondering van alcoholische versnaperingen en drugs – zijn toegestaan buiten de terrassen.
  • Medewerkers zijn herkenbaar aan de bedrijfskleding en staan open voor vragen en suggesties.
  • Een bezoek aan het Sprookjesbos en het gebruik van speeltoestellen en attracties is op eigen risico.
  • De directie is niet verantwoordelijk of aansprakelijk voor schade of letsel bij oneigenlijk gebruik of het negeren van aanwijzingen bij speeltoestellen of attracties.
  • Huisdieren zijn niet toegestaan in het park, vanwege het comfortgevoel van onze bezoekers en de dieren in het bos.
  • Op rustige dagen draaien niet alle attracties tegelijkertijd, maar om en om.
  • Wij maken jullie er op attent dat voor ieders bescherming (on)zichtbare camera’s zijn geïnstalleerd.
  • De directie is niet aansprakelijk voor verlies, diefstal of beschadiging van persoonlijke eigendommen.
  • Het Sprookjesbos heeft altijd het recht om bezoekers die de voorschriften of instructies negeren de toegang te ontzeggen of te weigeren.
  • In alle gevallen die niet expliciet gemeld zijn, beslist de bedrijfsleiding.

Wij wensen jullie een plezierige dag.