Historie

Het Sprookjesbos is een klein familiepark in Valkenburg aan de Geul, Limburg. Het ligt direct naast het Geuldal op de  Heunsberg.  De heer Bruno Brück liet daar in 1950 het Sprookjesbos bouwen voor zijn vierjarige dochter Ullie. De eerste taferelen werden ontworpen en van gips gemaakt.

Historie van het Sprookjesbos

Beetje bij beetje werd het park uitgebreid in oppervlakte en aanbod. In de jaren ’80 kwam de bedrijfsvoering in handen van dochter Ullie en haar man. Zij wisten een forse modernisering te bewerkstelligen en kenden in de jaren ’80 en ’90 de hoogtijdagen.

In 2012 werd het Sprookjesbos overgenomen door de huidige eigenaar. Het thuis van Roodkapje, Vrouw Holle en de andere bewoners werd verbouwd en hier en daar gemoderniseerd. Op 27 april 2013 vond de heropening plaats. Wij werken (ook nu) verder met schetsen, plannen en sprokkelen om het bos verder nieuw leven in te blazen.

Vrienden van…

Tijdens de verbouwing bleek het Sprookjesbos een begrip in de wijde regio te zijn. Van Maassluis en Hippolytushoef tot aan Siebengewald, de verhalen kwamen uit het hele land. De hulp ook, en dat bracht ons op het idee ‘Vrienden van het Sprookjesbos’. Wil je een sprookje adopteren, de tuin onderhouden of de geitjes voeren? Neem contact op en vraag naar de mogelijkheden.

Anno nu…

Benieuwd naar het huidige Sprookjesbos? Ontdek de belevenissen of bestel je tickets online!