Ridder Duuk

02-08-2015 | Van haar stiefmoeder moest Assepoester het hele huis aan kant maken. Gelukkig kwamen haar vrienden, de duiven, een handje helpen. Ze startten op zolder. In alle hoekjes, kieren en gaten werd gestoft. Maar zoals het vaker gaat met opruimen, raakte Assepoester al snel afgeleid door alle spulletjes.

Oh ja, in dit jurkje ging ik voor het eerst naar school! En oooh kijk, dat vaasje was van mijn moeder! Ach, kijk nou, mijn oude knuffelbeer is er ook nog! Plots slaakte Assepoester een gil. Achter één van de balken op zolder stond een heel mooi, oud kistje. Wat zou er in zitten?

Samen met de duiven stofte zij het kistje af. Heel voorzichtig openden zij het deksel…. Het piepte en kraakte een beetje… In het licht van het zolderraam pakte ze het kistje uit. Er zaten allemaal oude schoolspulletjes in. Een vulpen, gummetje, en het verhalenschriftje van groep 4. Oh ja, groep 4! Samen met Roodkapje en Ridder Duuk (die toen nog gewoon Luc heette) hadden ze veel pret gemaakt. Vooral die ene keer, toen ze met de klas op schoolreisje gingen…

lucs sprookje
Dat was toch al weer 10 jaar geleden! Assepoester snelde het bospad af naar beneden. Ze wist dat de inmiddels grote, dappere ridder nog vaak bij het Sprookjesbos kwam. Hij bewaakt de poorten met zijn zwaard, dus hij moest óf bij het kasteelplein zijn óf bij de Gevaarlijke Groeve.

Onderweg keek ze nog snel even in de spiegel bij de Keizer. Ze wilde er op haar best uit zien als ze Ridder Duuk weer zou zien! De bijzondere spiegel bracht haar heel even aan het twijfelen, maar niets kon haar enthousiasme nog stoppen.

Huppelend liep Assepoester verder naar beneden. En ja hoor, daar zat Ridder Duuk! Ze omhelsden elkaar en beleefden de avonturen van groep 4 opnieuw. Ook vertelde Ridder Duuk over al zijn nieuwe belevenissen in de Gevaarlijke Groeve. Assepoester luisterde ademloos en vergat helemaal haar karweitjes af te maken… Kom jij ook luisteren naar de avonturen van Ridder Duuk?

ridder duuk en de gevaarlijke groeve