De 7 deugnieten

13-09-2014 | Wanneer de sprookjespoort sluit… komen de dwergen hun huisje uit! De meeste bosbewoners gaan snel slapen, moe van een lange dag verhaaltjes vertellen. Maar de dwergen, die maken er een dolle boel van. De kleine mannetjes trekken het bos in op zoek naar plezier. Steevast klimmen ze op elkaars schoudertjes, totdat ze allemaal een plekje hebben in de Zotte zweefmolen. Vervolgens zweven ze omstebeurt op Alladins afdaling. Wat een pret! 

Gelukkig houdt Rapoensel vanuit haar hoge toren een oogje in het zeil. Jammer genoeg kan ze de deugnieten niet tegenhouden wanneer ze kattenkwaad uithalen. Soms maken ze er echt een potje van! Zo vinden ze het erg leuk om de wijzers van de klokken te verzetten. Iedereen raakt dan in de war! Je hoort de dwergen giechelen en schuddebuiken als ze ons weer gefopt hebben.

Net zoals afgelopen week. ’s Ochtends lagen er allemaal blaadjes op de grond, niemand begreep hoe dat kon. Roodkapje was vroeg gaan slapen en had niets gehoord. Klein Duimpje was niet thuis en de heks wilde ons niets vertellen. Snel werden bezems en blazers ingezet, wat een klus! “Psst…”, riep Rapoensel. “Ik wil je een geheimpje verklappen!”. Wat bleek? De dwergen hadden ’s nachts de bomen geschud, zodat de blaadjes loslieten en naar beneden dwarrelden. Wat een deugnieten! Als je goed kijkt zie je ze nog steeds lachen…

Het-Sprookjesbos-Themapark_22463