Een witte kerst?

23-12-2013 | Nog 2 nachtjes slapen en het is kerst. Buiten is het fris, maar niet heel koud. Soms een beetje nat, maar de druppels verdwijnen als sneeuw voor de zon. Wat is er aan de hand? Waar blijven de sneeuwvlokken? Ik haast me naar het huisje van Vrouw Holle.

Onderweg vraag ik de kluskabouters of zij haar onlangs hebben gezien, maar dat blijkt niet zo te zijn. Lopend door het Sprookjesbos nemen de zorgen toe. Waarom schudt Vrouw Holle haar dekens niet, zodat het sneeuwt op aarde? Ik loop langs een oven vol broodjes. Stuk voor stuk roepen zij “haal me eruit, anders verbrand ik, ik ben allang gaar!”. Snel verzamel ik de broodjes in een mand en loop verder, door de bladeren in het bos. De echte winter is nog niet in aantocht.

Ik ben bijna bij het huisje van Vrouw Holle, maar dan hoor ik een huilende appelboom. Hij smeekt: “schud me, schud me, de appels zijn allang rijp!”. Zo vlug als ik kan schud ik de appels eruit en raap ze bij elkaar. Dan hol ik naar het huisje van de oude vrouw. Op de deur hangt een briefje, trillend pak ik het vast en begin te lezen…

Vrouw Holle - Sprookjesbos Valkenburg

Ik ben – net als jullie – teleurgesteld dat het geen witte kerst wordt. Maar ik ben ook blij dat er niets ernstigs aan de hand is! Komen jullie volgend jaar kijken hoe het met haar gaat?