1, 2, 3… 7 geitjes?

28-07-2013 | Midden in het bos is het een gezellige beestenboel. Achter het huisje van Moeder Geit en haar kinderen, wonen 7 echte geitjes. Deze vrolijke dieren houden van spelletjes. Zo spelen ze soms tikkertje, door kopstoten uit te delen tegen de benen die hen voert. Eigenlijk zeggen ze dan: “jij bent ‘m!”.

Soms spelen we daarna twister. Dan gaan we met zijn allen op een heel klein stukje grond staan, en proberen we de pootjes en voeten toch nog goed neer te zetten. Je kunt wel raden dat dit soms eindigt in een potje buikschuiven.

Als er mensen in het bos zijn, mekkeren de geitjes van plezier. Het is dan tijd om verstoppertje te spelen, want uiteraard wil iedereen tellen of er écht zeven geitjes zijn. Onze bezoekers zijn dan ook een ware attractie voor de geiten. Ze verstoppen zich achter elkaar, achter de ruif of in het huisje, om het tellen extra moeilijk te maken. Probeer het maar eens. Maar pas op, als je te lang gluurt en tuurt, komen ze te voorschijn en beginnen ze te mekkeren. We denken dat ze ons dan een beetje uitlachen.

7 geitjes