Groeten uit Valkenburg

23-05-2012 | Als nieuwe fan zocht ik naar oude spullen van het Sprookjesbos op internet. Daar ontdekte ik de markt van ansichtkaarten. Zwart-wit, (on)beschreven en verzonden of niet. Vooral de beschreven en ‘gelopen’ groeten zijn interessant. De mij onbekende wereld bevat vele herinneringen, letterlijk van Jan en alleman.

Er blijkt een serie oude ansichten van het Sprookjesbos te bestaan. We ontdekken de originele uitstalling van Hans en Grietje en de Wolf en de 7 geitjes. Ook bleek er ruimte te zijn voor Siegfried en de draak. De één na de andere kaart wordt aangeschaft.Ansichtkaart uit 1950, Sprookjesbos Valkenburg

Naast de belevingen van weleer beschrijven ze ook de ontwikkeling van het park zelf. De heer Brück voorzag iedere foto van een wervende tekst. ‘Terrassen-restaurant Luilekkerland, vele sprookjes, feeërieke verlichting, speeltuin’. Gevolgd door het viercijferige telefoonnummer van de directeur. Door de jaren heen zien we de verhalen komen en gaan.

Vandaag de dag zijn postzegels van 4 cent (en het directe nummer van de directeur) ondenkbaar. Ook papieren groeten lijken minder vanzelfsprekend. Wij denken op eigentijdse wijze toch bij te dragen aan vele, mooie herinneringen in de toekomst. Graag tot ziens in het Sprookjesbos.